digital.bgEС финансира множество инициативи, които да ускорят навлизането на най-модерните технологии

...
digital.bgEС финансира множество инициативи, които да ускорят навлизането на най-модерните технологии
Коментари Харесай

Всички нови автомобили в ЕС трябва да имат системи за ограничаване на скоростта от май 2022г.

digital.bg

EС финансира голям брой начинания, които да ускорят навлизането на най-модерните технологии в другите публични браншове. Регулаторите на континента също по този начин са много прецизни и вкараха редица правила, с коитo да подсигуряват най-хубавото на жителите. Когато стане въпрос за автомобили това автоматизирано значи сигурност. Европейски Съюз ще изискват от производителите на коли да интегрират доста спомагателни функционалности, които да подсигуряват сигурността на пасажерите във всевъзможни обстановка на пътя. 

Европейската комисия (ЕК) към този момент утвърди план, който постанова всеки един автомобил, който се продава на континента след май 2022г. да е основан на няколко нови технологии. Първата от тях е интеграцията на ограничители на скоростта, както и системи, следящи в действително време държанието на лидера и по-конкретно дали е задоволително концентиран върху платното пред себе си. Според изчисленията на специалистите на ЕС въвеждането на сходни технологии ще разреши да се понижат случаите на пътя с най-малко 20%, оповестява CNet.

 



 

Умните асистенти ще наблюдават дали лидера е заплеснат или приспивен, като в такава обстановка могат да подхващат промяна на лентата за придвижване или да подхващат спешно прекъсване. Информацията от камерите ще се проучва за елементи от секундата, което също би предотвратило пораждане на произшествия. Системите за ограничение на скоростта ще могат да разпознават пътните знаци и данните от навигацията, с цел да знаят във всеки миг дали колите не се движат по-бързо от разрешеното.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР